pátek 18. října 2013

shell myčky v nelogické záhadě

Pátek, pátek... Měla jsem mít celkem pohodu, pak ale jedna třída začala řešit, že jim včera tu zoo řekl někdo blbě, že oni s tím počítali o hodinu dřív, že nemaj věci a jestli já s tím něco...teď si doplňte něco o tom, jak se trestají iniciativní blbci, ptž o deset minut později jsem stála se třemi třídami před školou a odškrtávala si seznam.

"Paní profesorko, jak je možný, že jdete se všema jenom vy? Nemusí jít vždycky aspoň dvě učitelky?" Jooo, oni ví, na co se zeptat, aby mě ještě víc vystresovali...tak jsem delegovala...prostě za sebe nesli odpovědnost navzájem "...a jestli někdo ve vaší skupině bude kouřit nebo ho přejede auto, máte všichni dvojku z chování." Kolektivní odpovědnost. Bych musela být ovčáckej pes, abych to dala. Jen jsem bezmocně sledovala, jak 50m přede mnou překračují silnici mimo přechod jen kus od magistrály, jen kus od Zelený pláně a policie...klid. Hrozí ti jen vězení. Snažila jsem se vsugerovat si, že se nic nestane, ale stalo se. No comment radši. Musela jsem prostě spoléhat na to, že se navzájem dost vybuzerují a že jsem zvolila dostatečně direktivní leadry skupin. A jo. Takže jsem přežila výlet. 

Mělo to pro mě spousta plusů. Poznala jsem je. Oni poznali trošku z mého smyslu pro humor ("Pani profesorko, proč nenosíte brýle i ve škole?" "Protože ta zvířata vidět chci") a já zpětně pochopila prof. Janouškovou, která celý náš degustační pobyt na jižní Moravě opakovala "Mě zavřou, mě zavřou..."

2 komentáře:

  1. Jít do zoo je zase lepší než trčet ve škole i pro úču i tak, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. být v zoo jo, ta cesta jsou nervy, když si sám, kdybych na to nebyla sama, tak je to fakt dobrý...

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...