úterý 25. února 2014

city and the city

Někdy dávno už četla jsem kdesi, že láska se pozná podle toho, že si ráno doběhnete na záchod dolů do kavárny. Musel to být nějaký americký zdroj. Když jsem si tenkrát představovala, jak jdu z nějaké obce deset kilometrů do města nebo i jen v Písku ten jeden kilometr, přišlo mi, že v tomhle smyslu asi lásku nepoznám. A jestli jo, skončí to trapnou nehodou.

Ale přeci jen... včera, když jsem vyhazovala kopu špinavého prádla, uvědomila jsem si, že už několik týdnů myji nádobí, vyhazuji posmrkané kapesníky, nenechávám spodní kalhotky na podlaze a většinu času nemám ani oprýskaný lak na nehtech. Když jsem se tak potácela s těmi džíny smotanými do svetrů a nohou po podlaze posouvala ponožky, které z toho vypadávaly, napadlo mě, co to tu vlastně vyvádím. Jednou to přece zjistí. Nemůžu skrývat věčně, že jsem z rodiny, kde matka jedla 8 jablek denně jen proto, že trénovala hod do odpadkového koše s odrazem o sporák nejprve pravou a později i levou rukou.  

A hlavně - je to víc láska dokud se ládujete žvýkačkami, nebo až pak, když si navzájem vyndaváte jídlo uvízlé mezi zuby? Ono totiž těžko říct. 

Prostě ve škole byly prázdniny a mně chybělo psaní....


13 komentářů:

  1. Mám dva dotazy:

    1) Už u tebe byl přes noc?
    2) Čte tvůj blog?

    OdpovědětVymazat
  2. Michale, já se úplně červenám! Blog možná někdy čte, ale vědět, že jsem bordelář, a vidět JAKEJ je sakra rozdíl, to mi věř...

    OdpovědětVymazat
  3. Beru, že na obě otázky jsi odpověděla ano :-D.

    OdpovědětVymazat
  4. Jo a vypni si tady prosím tě tu ochranu vložení komentáře CAPTCHA kódem, nebo už jsem nedám ani jeden komentář, protože to by se člověk musel ojebat sám sebe do áčka, než sem něco postne... Teď se červenej taky :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím, že bych někdy byla takovej sadista a něco takovýho tam nastavila, kouknu na to, ale nevím, jestli to jde (btw ty ji máš taky)

      Vymazat
    2. snad už dobrý :) nerada bych přišla o tvé perly ;-)

      Vymazat
  5. Ty jabka jako fakt? Přála bych si, aby se ta má od tvé něco přiučila. Moje mamka kdyby mohla, tak chodí s bílýma rukavicema a prstem přejíždí po každé ploše. Zametat musíme třikrát denně ... vidím to na OCD, ale to mě povinností nezbavuje :/

    Netřeba se báti, pokud tě má rád :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s jabkama jako fakt, ale to si nemysli, já musela mýt ta jabka z odrazové plochy (sporáku) a naučila jsem se to taky dělat víckrát denně, než stačila blbě přischnout :)) nicméně celé dětství jsem se těšila, až vyrostu a budu to já, kdo bude dělat bordel...and here we come! Takže silné nervy ;)

      a já se nebojím (vědomě). :)

      Vymazat
  6. Taky by mě zajímalo, jestli je tou opěvovanou Láskou ona zmiňovaná jedna žvýkačka za druhou anebo to vyndávání uvízlýho jídla. A klonim se k názoru, že je to ta žvýžačka, zatímco uvízlý jídlo je už spíš sociální služba, jejíž funkčnost je v rámci společnosti vysoce efektivní a tak jsme nucený věřit tomu, že je to láska...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ha, to je dost zajímavá myšlenka! Asi si to uklízení budu užívat :)

      Vymazat
  7. Ta věta o těch jabkách je super - každý její slovo :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jeden off topic odkaz, který by tě mohl rozesmát :p Já se zcela ztotožňuju s číslem 18 :D
    http://www.studentbeans.com/student101/a/Universities/57-things-all-english-lit-students-know-to-be-true6375.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) jo, to si pamatuju, těch pět let, kdy jsem si nemohla vzpomenout, co mě na tom čtení dřív tak bavilo :))

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...