pátek 3. ledna 2014

taxi taxy a buddhismus jako alibi

Jsem rváč. Srdcerváč taky. Ale hlavně rváč za všechny kolem. A málo za sebe.
Když mi někdo fňuká nějaký svůj problém, podrbu se na čele a spustím "Podívej se, uděláme tohle a tohle, napíšeme sem, podáme stížnost, zavoláme támhle a bude to." A je to. Vybojuji vše na světě. Když je to pro druhé.

Včera jsem kolem půlnoci chtěla domů, zavolala jsem si taxi a vyhlížela ho. Projela tři auta a nic, najednou se za mnou ozvalo: "Volala jste si taxi?" "Ano, promiňte, nevšimla jsem si vás." "To fakt nechápu, jak si mě můžete nevšimnout. To snad ani není možný. To je neuvěřitelný," prskal na mě naštvaně.

Sedla jsem si do auta a litovala jsem, že jsem to udělala. První 2 km jsem si nadávala, že jsem mu neřekla, že s ním jet nechci. Další dva jsem si říkala, co jsem mu na to měla říct. Zbylé dva jsem počítala, kolik přesně mě stojí to, že si o ty dva zbytečně zajel. Pak jsem zaplatila a nadávala jsem si i za to, že jsem nic neřekla, když si tu dělal krasojízdu Nuslemi. 

Během odemykání dveří jsem ještě polykala pocit trapnosti, že jsem si nechala vrátit do koruny přesně (což nikdy nedělám, ale bojovně jsem mlčela, protože jsem si myslela, že pochopí, že jsem nespokojená, ale z jeho chování a vzdychání jsem se spíš cítila jako socka). A pak jsem rozsvítila v chodbě a řekla si, že se nenechám připravit o ten pocit z nejlepšího večera za posledních několik měsíců. Ve výtahu už jsem si zpívala a taxi si příště vezmu jiný. 

A až příště budu mít pocit, že bych se měla ozvat.... ba ne, budu zas mlčet. Cause I believe in karma.




2 komentáře:

  1. Já bych to teda nepochopil. Kdyby to byla taxikářka, tak možná jo.

    OdpovědětVymazat
  2. Lajk za I believe in karma, při prokliku jsem doufala, že to bude ona! Výtečná skladba;)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...