středa 18. prosince 2013

hledá se ocet pro mé nakládačky

30. října jsem koukala na nějaké články, které mě strašně vyděsily. Byly tam ty řeči o tom, že co nestihnete do třicítky, s tím už se můžete rozloučit, že co na sobě do třicítky nezměníte, to už vám zůstane, a hlavně, že většina lidí si po třicítce už nenajde partnera na založení rodiny. Třicet je nový Voldemort.

A byly tam i takové ty vychytávky pro nás, co žádné děti ani partnery nechceme. Upozorňovali, že tohle se přesně ve třiceti změní, ale pro nás, pro nás už bude dávno pozdě, proto bychom měli být zodpovědní ke svému budoucímu já.

Panikařila jsem a pak jsem se rozhodla být svému budoucímu spratkorodícímu já plně nápomocna. Jelikož jsem se kdysi zařekla, že už nikdy nikdy, nikdy, nebudu chodit s žádnými umělci, musela jsem vyškrtnout 90% kluků, které znám, a tak došlo na to, co bych hystericky označila za nejhorší. Udělala jsem si profil na seznamce "pro náročné".

Jela jsem podle algoritmu veselá, přátelská...takže jo, je pravda, že profily jsou lživé. Ale můžu konstatovat, že mě denně kontaktovalo zhruba 5 nových potenciálních životních partnerů. Po měsíci jsem zrušila členství, aniž bych šla na jedinou schůzku. Protože:

2/3 chlapců mi poslaly úsměv - to je taková obdoba šťouchnutí na Facebooku. Pošle úsměv a čeká, co vy na to. Jelikož jsem měla nastavený filtr na vysokoškoláky 28-35, s každým úsměvem jsem nahodila šklebáka na ten svůj. PROČ někdo dospělej a vzdělanej posílá úsměv? To jako budu říkat "Lili, jednou jsem seděla u počítače a přišel mi úsměv od tvého tatínka, rozklikla jsem jeho profil, uviděla odřízlou fotku, na které měl kolem krku dámskou ruku, jejíž nositelka zůstala v odpadu photoshopu, a zatoužila jsem po tom, aby jednou paže kolem jeho krku vedla k mému rameni..." Prostě nemůžu plodit děti s lidma, co posílaj úsměvy. Měla jsem veselej a přátelskej profil. Pokud mu to nezvýšilo testosteron dost na to, aby se dvořil, tak ať se moc neusmívá!

Prů..blém číslo dva byla další super "možnost pro nesmělé", a to tzv. 5 otázek. Někomu se líbíte, a tak Vám bez jakéhokoli průvodního dopisu nebo předchozího kontaktu pošle 5 multiple choice otázek. Ty jsou samo sebou blbé jak pondělí. Jak nejraději trávíš večer?: a) na diskotéce b) v divadle c) v kině  d) doma. Člověk se bojí skoro odpovědět, ptž máte šanci tak 1:20 (?), že jste osudoví partneři, ptž stejně trávíte volný večer, víkend, máte stejný názor na nevěru. Musím říct, že mi jednou přišla i otázka ohledně mé spořivosti. Jde většina tvého platu na sport / jídlo /oblečení / úspory? Vlhly mi kalhotky.

A pak tak jednou denně mi někdo napsal normální zprávu. No..normální. Zprávu. V takovém případě jsem si prohlížela jejich profil. Co se osobnostního popisu týče, cenu za originalitu vyhrává "Ideální partnerka by měla být krásná, štíhlá, neměla by moc mluvit, měla by dělat, co chci, a mít ráda sex. Když si tady můžou ženský vymýšlet kraviny a mít vysoký nároky, tak proč bych nemohl já." Kdo by odolal. Jinak to byla nuda + jsem došla k vědeckému závěru. Všichni kluci na seznamce dělají aktivně sport. Závěr: Kluci, nesportujte, budete sami. 

Mou velkou zábavou byly již výše zmíněné fotografie. Když já vytvářela svůj profil, neviděla jsem žádné jiné, ale dala jsem na něj intuitivně jednu fotografii mého obličeje, neformální, ale kvalitní a profesionální. Pak jsem pochopila, že jsem úúúplně mimo. Takhle to vypadá, že vůbec nejezdim k moři, nejim v restauracích, nikdy jsem nevylezla na horu, nikdy jsem neměla partnera, kterého bych mohla z fotky vyříznout, a snad...já snad ani nemám zrcadlo proti záchodu! Vždyť ale já přece skoro mám! 
Myslím, že jsem v tomhle smyslu byla velkej outsider, ptž fotky "hele, mámo, moře",  "vono se to hejbe" nebo "jsem po plastice spodního rtu a hluboce přemýšlím, jestli koupelnové zrcadlo nepotřebuje vyleštit" jsou běžnou výbavou většiny účastníků pokusu o spárování/spáření.

A pak...jednoho dne BOOM. Byl pěknej, měl tam jen normální oficiální foto obličeje. Pracoval jako konzultant v Londýně, akorát se stěhoval zpátky do Prahy a byl chytrej, nijak hrrr a konverzace hladce plynula. Jenže ops. Jsem mu jednou napsala zprávu, ve které bylo "odvčera jsem se nezastavila" a on mi odpověděl "ale, ale, to "odvčera" byl doufám překlep, ne? Já se pořád soustředím, abych neodeslal nějakou chybu, a ty napíšeš tohle..." a já jsem asi deset minut jen koukala do monitoru, vždy jsem znovu položila prsty na klávesnici...ale zas zvedla. Tohle prostě nemá cenu.

Takže si říkám, jestli moje vajíčka vůbec někdy ocení, jakou oběť jsem pro ně měsíc pokládala?! Moje třicetileté já nechť kouká moc nekecat a ať se radši zamyslí nad tím, jestli by místo toho, aby všechny peníze prožralo, nemělo šetřit na mražený bičíkovce. Just sayin. 







6 komentářů:

  1. Nevěřím, že tohle ještě nikdo nekomentoval...! OK, evidentně ne. Takže, jak jsem předeslal, nechci se vyčerpat takhle večer, takže text ukládám, vytisknu, vemu zvýrazňovače, centropeny, pravítka a podtrhovátka a těš se! Slovo od slova, větu od věty... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. závist, včera jsem si fakt nadávala, že jsem si neudělala printscreeny, než jsem to smazala...

      Vymazat
  2. Škoda, že sis tímhle definitivně potvrdila sabotovaní sama sebe. Jak pak brát to naříkání vážně, když tě rozhodí špatně intepretovaná pravopisná chyba? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Po prvním odstavci mě napadlo napsat ti: moc čteš. Ale ono to jaksi postrádá vtip, když opravdu hodně čteš.
    Skvělý článek :D připomnělas mi mé seznamování na internetu. Vždycky se mi vybaví, jak jsem si téměř strčila prsty do krku, když jsem několikrát četla "simpatická slečna" v třířádkovém e-mailu. Filtr na intouše nepomohl. Psali všichni a buďto stylem "ty si ale povrchní, že chceš VŠ" nebo mé požadavky zcela přehlíželi.
    Je fakt, že já asi povrchní jsem, protože můj partner prostě musí umět napsat slovo vijýmka a nedívat se na mě jako tele, když pronesu, že mě něco irituje. Navíc si myslím, že málokterej chlap přenese přes srdce, když má žena vyšší vzdělání, takže to mé "chci VŠ" je vlastně pro jejich dobro.
    Tomu s požadavky na ideální partnerku bych dala šanci. Pokud tam neměl žádnou hrubku, tak bych řekla, že to byla dost dobrá recese a mohlo by jít o vtipálka. Anebo taky ne :D (takové povídání by se Lili líbilo mnohem víc!)
    K těm sportovcům, ehm ehm :D :D
    S fotkama to je docela problém ... bych řekla, že my holky to vidíme jinak. Když se tak mrknu po svých fb přátelích, ti, co mají kvalitní fotky, jsou z většiny gayové. Heteráci mají cokoliv s pivem, s vtipnou myšlenkou, naprosto neosobním obrázkem. Tak si říkám, jestli by to nemohlo být tím, že se svým vysokým IQ prostě nemají čas na takové věci jako je prezentativní fotka. Můj drahý má foto 2 roky staré a rozhodně to není žádné terno, co se kvality snímku týče.
    Přemítám, co si myslet o tom závěru. Těžko říct, jak bych reagovala já. Když mě někdo opraví, vítám to, pokud použije ten správný tón, který používám i já - aby ze mě nedělal blbečka.
    Kdybys tam měla nějakou fakt velkou chybu, tak bych to upozornění vzala v pohodě, ale mezera? WTF? I tak bych mu ale šanci dala, když už byl v tom Londýně :D třeba to bylo jen poškádlení.
    S těma seznamkama je to blbé v tom, že se všichni snaží být lepší než ve skutečnosti jsou. Naslibuj hory doly, a pak houby z toho. Můj ex (seznamkový) psal, že rád tanec a moc knihy. Ehm, kolikrát myslíš, že jsme spolu tancovali? A kolik knih měl za ty dva roky v ruce? Takže asi tak. A můj drahý, s kterým jsem čerstvě 11 týdnů (zírala jsem na něj v čajovně tak dlouho a usilovně, až se čajmeni slitovali a dali mi potřebné údaje :o), mi hned na začátku řekl, že tancovat se mnou NIKDY nebude. Už jsem ho vytáhla na seminář Jane Austen tanců a bavil se u toho báječně. No ale to je úplně off-topic, jsem se zas rozepsala, protože mě čeká jedna esej, do které se mi neskutečně chce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všechno, co jsem kdy napsala, bylo v rámci vyhýbání se psaní něčeho jiného:))
      Jak už výše anonym uvedl, jsem trošku sabotér...ale můj point je, že jsem trošku jasnozřivá a vím, co k čemu vede...mám kolem sebe spoustu super kluků, co by mi pošeptali do ucha během prvního sexu "mám printscreen tvojí hrubky" a já bych se smála a milovala je za to. Ale opačným směrem to nefunguje, nebudu spát s někým, kdo mě upozorňuje na takovou blbost...Já si kluky vybírám podle toho, jak moc se s nimi nasměju. Měla jsem krásný vztahy a mám nádherný vzpomínky na padání z postele a mokrý polštáře od slz smíchu, protože jsem byla s lidma, který to cítili stejně...a to je prostě hned. To není něco, co chci hledat a objevovat v někom, kdo se projevil jako debil v prvních pár větách, ale možná někde v hloubi má něco do sebe...takže já si teda nevybrala...

      Vymazat
    2. Myslím si, že první dojem je natolik důležitý, že hned upozornit slečnu z internetu na chybu, je samo o sobě chyba. Londýn-nelondýn. :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...