pondělí 30. prosince 2013

2+0+1+4=7 takže to nemůže být zlé

Po všech mých nemocničních strastech jsem šla k léčitelce. Jsem celkem skeptik, takže jsem se zařekla, že nic neřeknu a ať se teda předvede. Zeptala se na datum a čas narození, jméno, dlouze kreslila moje čakry a přišla se zajímavým závěrem.
"Vy jste divná."

Co říct, vlastně mě přesvědčila. Pokračovala tím, že všechny moje problémy pramení z toho, že se snažím divná nebýt. Neúspěšně. A Bůh ví, že tohle by mi leckterá kámoška řekla i bez hodiny narození.

Jak jsem už psala, každý rok si dělám seznam předsevzetí, úkolů, které ten další rok splním.Většinou, asi stejně jako u ostatních, ty věci směřují k nějakému seberozvoji, změně k lepšímu. Včera jsem četla Pandy seznam a chvíli jsem měla pocit, že bych se měla hecnout a taky těch věcí dát dohromady aspoň padesát. Protože samozřejmě chci lepší a šťastnější život. A pak přišel takovej blesk z čistýho sebe a přinesl s sebou myšlenku, že možná bych letos mohla zkusit, jestli nebudu nejšťastnější bez plánů a seznamů.

Taková ta představa, že si letos nechám všechny chyby, co mám. Třeba i tu novou - to jak všude chodím pozdě. Že se přestanu překonávat, dělat z nemožného možné a že místo cvičení budu jíst (jako vždy, ale tentokrát to nebude v rozporu s plánem), že se nerozhodnu mít dospělý vztah ani s kytkou, ani s rybičkou a už vůbec ne s mužem. Že nebudu zjišťovat, kterou práci bych mohla ke své ještě přidat. Že jako mrtvá ryba poplavu s proudem a těch 365 dnů mi to bude jedno.

Měla pravdu. Jsem divná. A 2014 bude můj rok plné, procítěné divnosti bez minimálních výčitek.
Nemusíte být taky divní. Ale můžete se přidat a vykašlat se se mnou na své lepší já. Ono neuteče.
Šťastný nový rok!

11 komentářů:

  1. WOW! první novoroční předsevzetí, které mne zaujalo. JJ

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Pandin monstr seznam je strašně i pro mě inspirující, ač teda v něm vidím snahu o trendovost a hipsterství :-). Ale proč ne. Jak já říkávám: jak kdo chce. Tak nějak mám pocit, že by tvoje padesátka byla hodně podobná té od Pandy. Pletu se?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi se úplně nepleteš...u spousty věcí mě napadlo, že už je dělám dlouho nebo že by se mi líbily, ale stejně bych je neudělala (cesta do 5 zemí např.) takže nějaká paralela by tam byla, což asi není tak zvláštní, když se obě točíme mezi knihami a internetem:)) Inspirativní to je, okouzlil mě, takže do roka a do dne si ho možná přečtu znova a zamyslím se, jestli bych se do něčeho z toho nepustila...ale letos si dám prázdniny, možná potřebuju zjistit, co bych vůbec měla měnit, jsem v takovým zápřahu, že mi přijde, že se už ani pořádně neznám...

      Vymazat
  3. Pandin seznam jsem četla a hodně mě nakopl k přemýšlení. Až na to, že nejsem filantrop, takže vše o neziskovkách a charitě mi tak nějak bylo jedno, a nejsem ani posedlá bio, ani vegetarián.
    Tvůj plán zní ale taky velmi zajímavě a prostě proplout by mohlo být také krásné předsevzetí. Já si ale ten seznam udělám - když už nic, můžu se do něj mrknout, až se budu chvilku nudit. Za neplnění se nikdy netrestám, každý úkol můžu vždy recyklovat v dalším roce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já proti seznamům nic nemám, ten Míši je super a já jsem dokonce i extrémní filantrop, takže na tom jejím se neztotožňuji asi jen s tou kérkou... Já jsem dokonce dost zatížená na seznamy a plány...ale prostě letos vynechám. Vám všem v tom držím palce - ať vás napadnou ty nejprdlejší věci a užijete si spoustu srandy ;)

      Vymazat
  4. Léčitelé jsou zvláštní lidi do nedávna bych jim nevěřila, ale když mamka k jednomu chodí už asi půl roku.. a nedávno přišla od doktorky s tím že má rozhozený srdeční rytmus (nevím jestli to píšu správně) a on řekl že o tom věděl, ale nechtěl ji stresovat ještě víc - protože všecko má od stresu tak jsem se trochu zarazila. A taky je pravda že mě bolí záda - což podle něj znamená že si s sebou nosím své problémy (což je pravda). Těžko říct no :)
    Každopádně přeji do nového roku jen to nejlepší :) Ať ti tvé "plány - neplány" vyjdou :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje máma je posledních deset let nevyléčitelně nemocná, takže byla už snad u každého léčitele a nikdy se nestalo, že by to k ničemu nebylo...Nemám ke svý skepsi žádný reálný důvod, ale prostě ji mám. Beru to tak, že spousta z nich ti jen pečlivě zopakuje, cos jim sám řekl (moje dráha psycholožky začala ve výkladu tarotových karet, tak vím svý:)) a proto jsem chtěla vědět, co mi poví, když nic nepovím. A strefila se :)

      Vymazat
  5. Hele, proč se ve feedu objevujou starý příspěvky? Dneska to bylo "Už zase čtu Směšné lásky" z 12. listopadu. Přepisuješ je?

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...