pátek 1. listopadu 2013

nebuď mainstream labuť

Když budeš číst stejné knížky jako ostatní, budeš mít i stejné myšlenky. Něco takového jsem v létě četla a přišlo mi to děsně deep.

Včera jsem čekala na tramvaj a na ostrůvku se mnou stála holka, která se mi nelíbila. Vypadala hloupě, byla jí zima, měla krátkou sukni, silonky a takové ty kozačky, které evokují E 55. Její černé oční linky si uzurpovaly víc prostoru, než jim původně poskytla, a nic na ní nebylo zajímavé. Pro mě neměla ani špetku kouzla v žádném směru, jestli měla nějakou osobnost, schovávala ji zřejmě v posmrkaném kapesníku v kapse, aby ji nikdo nenašel. 

Přijela tramvaj a sedla si kousek ode mne, v tu chvíli jsem si všimla, že čteme stejnou knihu. Byla jsem ráda, že ta moje byla skryta v kindlu, ptž jsem s ní nechtěla být v žádné veřejné alianci. 



Možná je načase trošku opustit mainstream. Koneckonců, říkal to i pan prezident. Možná je lepší hledat v knihách spojení s ostatními lidmi, než hledat knihy, které mě od nich oddělí.

(takže zlatej Nesbo, co?;) )

1 komentář:

  1. Já se snažím hadry, účesy, tetování a další takovýhle věci neřešit, i když mě asi taky ovlivňujou. Každej má jinej styl. Když jsem tohle psal, vzpomněl jsem si na ten dialog z Big Lebowskiho ("I like your style, Dude." "Well, I dig your style too, man").

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...