středa 20. listopadu 2013

get your control issues under control

Když jsem se poprvé zamilovala, měl tričko Adidas, lacláče s lacly dolů, stál a pil v učebně fyziky.
Když jsem se podruhé zamilovala, byl celý v černém a stál na druhém břehu řeky s kolem svojí ségry.
Když jsem se potřetí zamilovala, stál na pódiu a předem se mi omlouval, všichni na něj koukali a on měl zavřené oči.
Když jsem se zamilovala naposled, přišel ke mně v HRC a zeptal se mě na Ludmilu.



Nikdy to nebylo "protože". Nedělala jsem si pomyslný "check" v seznamu "kandidát na manžela" nikdy to nebylo ovlivnitelný a vždycky to bylo jak blesk...jak blesk fotoaparátu ve chvíli, kdy se zrovna dloubete v nose. 

Sháním obraz. Už rok. Nemůžu si nic vybrat, protože se potřebuju zamilovat na první pohled, utratit majlant a vláčet ho celým svým životem. Naposledy se mi tohle stalo s Monetem v National Gallery v Londýně. Stejně jako u té poslední lásky tak nějak tuším, že toho mít doma nebudu. 

Mám holý stěny a občas mám pocit, že mám trochu holý i život. Chtěla bych umět otevřít srdce, aby tam mohl někdo být, ale vím, že je to asi stejně pravděpodobné, jako kdybych si mezi oční víčka strčila sirky a konečně uviděla ten pravý obraz. 

Chtěla bych mít kontrolu nad tím, kdy ztratím kontrolu a tohle se změní. Ale vím, že musím spíš dostat pod kontrolu mou snahu mít vše pod kontrolou.

Není to šílený, jak je všechno propojené?

12 komentářů:

  1. Musíš chodit na výstavy mladých malířů, co ještě prodávají levně. V kavárně na rohu Nádražní a Ostrovského je prodejní výstava. Nepamatuji si ale, že by se mi tam něco líbilo.

    OdpovědětVymazat
  2. V knihovně snad na Opatově v Praze je zvláštní oddělení, kde půjčujou reprodukce uměleckých děl, můžeš se tam zkusit juknout, třeba ti to ukáže směr. Moje stěny jsou taky holé, protože bydlím skoro na opačný straně metra a jsem líná. Super blog, zdraví Janca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wow, díky za tip, o tom jsem nikdy neslyšela a jsem na správné straně metra, takže šance tu je :))

      Vymazat
  3. Nebo se zajít podívat na AVU – vždycky na konci semestru je tam výstava studentských prací.
    Mimochodem, je hezký, že vybíráš obraz takhle a ne podle toho, aby se ti hodil třeba k barvě gauče :-) Taky jsem pořád čekala, až narazím na ten pravý, a až letos jsem náhodou jeden takový uviděla – prostě to byl on a věděla jsem, že až už nebude k mání, budu navždycky litovat, že jsem si ho tenkrát nepořídila. Takže jednu stěnu už mám zaplněnou :-)
    Tak vytrvej, nakonec určitě nějaký najdeš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lucky you! A kde je AVU?

      Vymazat
    2. V Praze kousek od Letné: http://www.avu.cz/category/avu-menu/akademie/budovy/hlavn%C3%AD-budova

      Vymazat
    3. Ale teď si nejsem jistá, jestli ta výstava náhodou není jen na konci letního semestru... Každopádně pak vždycky mají info na webu – jmenuje se to Dny otevřených dveří.

      Vymazat
    4. dík, hodila jsem si to do záložek a budu se snažit to ve vhodnou dobu zkontrolovat:)

      Vymazat
  4. AVU, to je můj konec metra (Vltavská), takže můžu přihodit informaci, že tam maj často výstavy (je tam spešl sál), doporučuju. Jenom je vtipný, jak často tady na těch studentských pracech je někdo *šokantně* nahatej. Sweet!
    "Ernestly" se mi moc líbilo (myslím si o něm podobný věci), ale je mi trapný často komentovat stejný bogy, tak ti to tam radši nenapíšu.. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha, mít třeba v kuchyni nějakýho nahatýho studenta umění....to není vůbec od věci:))

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...