čtvrtek 14. listopadu 2013

Dávám koši košem!

Mám takové předsevzetí... Piju Nescafe Dolce Gusto, to je takové to v kapslích...no a ty kapsle, po tom, co je použijete, jsou plné toho kafe/mléka, co vám nedoteklo do hrnku. Takže mi kapsle pomalu vytékají do koše a tam s sebou berou všechno možné, většinou je to taková bitva, že zběsile žijící odpadky protrhnou igelit a ono mléko+kafe+vše, co vzalo s sebou, se vylije na dno a smrdí tak, že v den, kdy odpadky vynesu, dávám odpaďákovi půldenní lázeň v Savu. Předsevzetí zní, vynášet odpadky dřív, než se tohle stane. Skóre: Od září mi to vyšlo jednou.

zdroj
Chci říct - jste dítě a musíte plnit určitý počet domácích povinností, upřímně je nesnášíte a snad i nevědomě totálně flákáte. Pak jdete na vysokou a žijete s jinými lidmi. Jiný lidi jsou prasata a po nějaký době zjistíte, že se uklízí jen ten týden, kdy máte zrovna službu, a zakřičíte "Fuck that shit" a odsoudíte se k riziku, že tam prostě jednoho dne společně shnijete... A pak se to stane. Máte vlastní byt a vše je na vás...

A nejde jen o odpadky. Účty. Daně. Jídlo. Žárovky. Toaleťák. Ten flek na podlaze. Okna. Občas, když v kuchyni vařím, přemýšlím nad tím, že až praskne žárovka tam nahoře, tak na ni nikdy (vylučme možnost, že získám vytouženou Saxaninu ruku), nikdy nedosáhnu. Až se tak stane, začnu si na vaření svítit z koupelny  (mám to už promyšlené). Má první vlastní poštovní schránka je úplně ledajaká věc - zatím jsem ji otevřela asi třikrát, zkrátka cítím, že tohle dělá někdo jinej. Někdo, kdo platí ty účty, co do ní chodí. Jo aha.

Víte, jak se říká, že nevidíš, co všechno člověk dělá, dokud to dělat nepřestane? Tak přesně tenhle pocit mne dnes naplnil, ale v takové netradiční verzi. Mám angínu, dva dny nefunguju a to, co mě obklopuje, je totální anarchie. Vařila jsem vývar, vývar je všude. Pytlíky od čajů, skleničky, krabice od džusů, šlupky od sweetie, nevypraný propocený povlečení, rozšlapaný Pringles na podlaze...

A v tu chvíli mi došlo, jak úžasné je, že to tu takhle nevypadá pořád! Jaký je životní úspěch, že ze dne na den onemocním, ale mám tu zásoby jídla klidně na týden. Možná je načase odpustit si odpadkové excesy a přiznat si, že jsme tu dospělost, jakžtakž, horkotěžko, ale zvládli. Možná všichni občas vidíme malé chyby a zapomínáme si uvědomovat kouzelnou a silnou krásu fungujícího celku.

A možná mám prostě jen pořád horečku...;)

8 komentářů:

  1. Tenhle blog je prostě super :) škoda že jsem prošvihla nominaci na blogerku roku :D kam se na něj hrabou všechny modní a kosmetický atd atd blogy :) Občas při čtení lituju, že jsem se nedostala na ten peďák do Plzně, i když představa že bych měla vylézt před třídu mě jímá hrůza :)
    Těším se na všechny další články od Tebe! :) Je divné tykat učitelce, ale taky je divný že se dostávám do jejich let :D
    Držím pěsti ať se vyléčíš :) smradlavý koše známe. Polívku všude taky.. moje máma dává dospodu koše propagační materiály, do kterých se právě tyhle věci nachytaj :D nikdy jsem nevěřila že to bude užitečný, vždycky jsem nadávala a teď to dokonce předávám dál, no tě pic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na konci tohoto komentu jsem měla taky malý smíchovyprsknutí:)) klasika, taky jsem na mrtvici, když mi dojde, že něco, co jsem doma nesnášela, najednou dělám nebo radím taky:D jsem za tu propagaci ráda, myslím, že to zkusím, zní to docela chytře ;)

      Vymazat
  2. Haha, stejný problém s košem znám a marně jsem si lámala hlavu, jak je možné, že se tamta voda udělala, z čeho a jaktože jí je tolik, přitom všechny čajové pytlíky i logr z mocca konvičky před vyhozením ždímu. Zdá se, že jsem na to krátká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň jsme se teď všechny ujistily, že v tom nejsme samy. Já zrovna znova savuji koš :))

      Vymazat
  3. Na tu žárovku stačí vylézt na židli nebo někde sehnat štafle, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, ale židle je nízká a štafle...jako kde "někde"? můžu si je dojet koupit...takže....takže spíš nic...

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Já to pochopila, ale já žiju v domě, kde mají byty pronajatý lidi, co jsou všichni v mým věku, pochybuju, že někdo z nich má štafle:(

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...