pondělí 16. září 2013

Jak jsem dala výpověď

ukazatelé vám ukážou cestu lépe než ukazatele 
(haha, takovej češtinářskej inside joke asi spíš...)

V minulém příspěvku jsem mluvila o tom, co napsali studenti, že by chtěli stihnout, než zemřou. Dneska chtěla jedna potvůrka zabít čas a ptala se "Paní profesorko, co chcete vy, než zemřete?" a já se mohla po celovíkendové úvaze upřímně usmát a říct "Mám vše, co jsem kdy chtěla, můžu zemřít klidně hned."

Byla to blbá odpověď. Koneckonců, ona si chtěla povídat. Ale to je jedno, mělo to pro mě dalekosáhlý dopad. V létě jsem zahájila stáž v jedné přední světové reklamce. Měla jsem pocit, že je mojí kreativity pro školství trochu škoda. Ostatní měli ten pocit, říkali mi, že bych všude měla víc peněz. Začínala jsem s jedním projektem a můj nadřízený mi kladl na srdce, že tím musím žít, musím na to myslet ve volných chvílích a snažit se pořád hledat cestu, jak to udělat ještě líp. 

Trávila jsem víkend studiem marketingu, ale pořád jsem myslela na to, co z toho uplatním v hodinách mediální výchovy. Dokážu myslet celé dny na to, jak zlepšit svou práci. Ale chci, aby objektem té práce byli lidi, ne věci.


Dneska nešlo ani tak o to, že jsem si uvědomila, že svou práci, kterou chci dělat, už jsem našla. Šlo o to, že počítač, krabička s krémem ani ten nejlíp napsaný PR článek by mě na tuhle úvahu nepřivedl. Práce s lidmi je ta nejtěžší, ale zároveň nejvíc obohacující....a možnost zlepšit někomu den jednou obyčejnou větou je prostě podstatnější než dobrým mottem zvýšit prodej. 

Tak jsem tam dneska skončila. Ops.


11 komentářů:

  1. Pan učitel Keating by na tebe byl na tebe byl pyšnej. Tohle je první gif, u kterýho jsem poznal, z jakýho filmu pochází.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a zároveň první, u kterého jsem to nepoznala já :/ co to je? kouknu na to...

      Vymazat
    2. Rozhodně koukni :o) Společnost mrtvých básníků. Krabice s kapesníkama doporučena.

      Vymazat
    3. teď jsem dokončila stahovaní...ale kapesníky teda dneska nee, to to asi odložím na víkend:)

      Vymazat
    4. Já myslel, že je vyrábíš sama. Ten film je dokonalej. Nejsem zrovna filmovej fanda. Nemám na většinu bijáků trpělivost, ale tenhle se mi fakt líbí. Mám ho na disku, takže se na něj možná hned kouknu. Je o učiteli angličtiny, mohl by se ti líbit.

      Vymazat
    5. oh no, nevyrábím, hanba mi :( tak já se na něj budu těšit...a nebo ne, hele, kašlu na českou modernu, jdu koukat! tak!

      Vymazat
    6. tak jsem koukla:) pěkné, pěkné...ale víc bych si to užila dřív, než jsem byla profesně zdeformovaná:))

      Vymazat
  2. wow, gratuluju! ostatne jako vsem, co davaj prednost nehmatatelnym vecem pred prachama... prace v reklamce je navic hned po psani o hudbe nejzbytecnejsi na svete, nezustava po ni totiz vubec nic.

    OdpovědětVymazat
  3. Wow :-) Závidím tvým studentům, že mají takovou učitelku :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...