pátek 23. srpna 2013

holky prej baví nakupovat

Nechci slevu zadarmo. A tak jsem k dárku pro maminu k svátku přihodila i žehličku na vlasy, abych překročila hranici 1000Kč a měla dopravu zdarma. Fatální chyba.


Pátek. Přišla mi SMS, že mi balík dovezou mezi 11-14 hodinou s možností přesunout to na pondělí, úterý, nebo středu. Byla jsem v Chorvatsku, přesunula jsem na pondělí.

Pondělí. Nařizuji si budíka, abych na linku dopravní společnosti zavolala hned v 7:00, protože potřebuji posunout čas na odpoledne. Je to problém. To nezvládnou. Ale kdyby mi to nevadilo, šlo by to v úterý odpoledne. Skřípu zuby, že budu dvě slunečná odpoledne trávit doma, ale nenaděláš nic. Přibližně za dvě hodiny telefonát od dopravky, že se omlouvají, ale zapomněli dnes naložit mou objednávku. Vysvětluju jim, že ji ani naložit neměli, že má přijít v úterý odpoledne. Chápou. Za dvě hodiny další telefonát, ptají se, kdy mi můžou zásilku doručit. Mé obočí se dotýká kořínků vlasů a říkám si něco o diletantech a o tom, že jim asi hodně svítí slunce na dispečink.

Úterý. Ráno mi přišla SMS „Dobrý den, dnes DOPOLEDNE Vám doručíme zásilku.“ Biji hlavou o zeď, chci jim volat, že mi přece slíbili odpoledne. Třikrát dokonce. Pak rezignuji. Zruším všechny své plány a sedím doma, abych převzala zásilku. Celé dopoledne nic. Asi jen poslali špatnou SMS a přijde to odpoledne, ach jo, čekám celý den. Zásilka nepřišla.

Středa. Řeším, jestli můžu odejít z bytu, nebo jestli budu třetí den čekat na balík. Jdu na jejich stránky, abych se podívala, kde je moje zásilka. AHA. Takže už nemusím čekat, včera v půl čtvrté mou zásilku převzal můj otec (co bydlí 100km ode mne?), bratr (kterého nemám?), manžel (haha, forever alone…) nebo jmenovec (v Praze s mým příjmením žije 18 lidí, jaká náhoda!). Ventiluju vztek na FB, kamarádka píše, že tam občas píšou, že je to předané, aby neměli průšvih, a doručí to druhý den. Koketuji s myšlenkou krýt flákače kurýra, pak nasadím grumpy cat face a píšu na DPD.

E-mail od dopravní společnosti :
„Dobrý den,
dle vyjádření kurýra, když přijel na adresu, z budovy vycházel pán, který se představil jako pan "Fool at school" s tím, že zásilku přebere a Vám jí předá.“


FAKTA: Nikdo mi nevolal předem, že mi nějakou zásilku veze. Nemáme u dveří zvonek, na který by mohl někdo zazvonit, říct, že má zásilku, a někdo by toho zákeřně využil a dobře to zahrál. V tomto případě je tedy možná jen jedna varianta. Kurýr si tak jede přes Vinohrady a řekne si, že tam určitě čekám, ze dveří vyjde zákeřný telepat, co si mezitím udělal falešné doklady, představí se jako pan "Fool at school,"  kurýr zkontroluje totožnost a převodem placený balík za 1400 mu oproti podpisu a jeho číslu občanského průkazu vydá. Nevinná oběť zlého telepata, který si toužil vážit suroviny s přesností na 1g a pak si vyžehlit vlasy!

TEORIE: Kurýr dal balík někomu náhodnému, kdo šel kolem. Kurýr si váží suroviny a žehlí vlasy. Kurýr to ztratil. Kurýr lže.

O několik hodin později. Dopravka na několik mých stížností nereaguje a já jsem napůl naštvaná a napůl zoufalá. Přichází domů moje spolubydlící Ester. Ester jednak pracovala léta v televizi, jednak je to ta nejostřejší holka, co znám. S rukama od grilovanýho kuřete se po vyslechnutí toho, co jste právě přečetli, vrhá k telefonu a dopravku volá. „Dobrý den, tady redaktorka televize Nova…“ směju se té situaci a podle tónu operátorky si zas zoufám. Má to na háku. ALE! Za deset minut mi přišel ten nej, nej nejbizarnější e-mail, co kdy proběhl sítí, a to počítám i ty o zvětšení penisu:

„Dobrý den,
 kurýr byl dnes na adrese situaci prověřit. Opět narazil na pána, kterému zásilku včera předal. Zjistil, že opravdu došlo k omylu, pán mu zásilku vydal a zítra Vám bude doručována.
 Omlouváme se za případně vzniklé komplikace.“

Moudrého pozorovatele napadne pár věcí. Třeba, proč by mi to pán nedal sám, když jsme sousedi? Proč, když tu kurýr byl, to rovnou nedal mně? Proč se světová firma sníží k tomu, aby něco takového poslala, i kdyby takovou informaci opravdu dostala…vždyť…jako…Tohle by si nelajznul ani Walt Disney…


O dalších pět minut později. Do situace se vkládá smluvní přepravce. Je to majitel firmy a jako první se k tomu staví profesionálně. Omlouvá se, vysvětluje, zřizuje nápravu. Postupně se uklidňuji, ale mám pocit opití rohlíkem. Za 40min mám dostat svůj balíček a pak? Co moje tři dny čekání? Co moje roky života, co mi za dnešek dluží? Napadá mě nápad. „Ester….?“

O 40min později. Ester s mým plánem souhlasila. Když kurýr zavolal, sešly jsme obě dolů, zůstala jsem u výtahu a čekala. Ester otevřela domovní dveře, neřekla jediné slovo a kurýr spustil: „Paní "Fool at school"   já se děsně omlouvám…“ Vyprávěl jí tu fantasy historku a ona mu podepsala převzetí svým příjmením.  V tu chvíli jsem já, špatná a rozklepaná herečka, vešla na scénu. Občanku jsem držela v ruce jako průkaz FBI a představila jsem se. „Já jsem "Fool at school"  a vy jste to udělal zas.“

Jasně, že udělal. Všichni bychom to udělali. A o to nešlo. Nechtěla jsem jeho peníze, co mi nabízel, aby neměl průšvih, uklidnila jsem ho, že to poslední, co by mi nahradilo vzniklé škody, je jeho vyhazov. Jen jsem prostě učitelka a vím, že to není tak, že jednou chybou se člověk učí, ale chybami…a že psa musíš v louži vymáchat, když ji udělá, ne o den dýl. Kurýr Martin (mimochodem měl nějaký delší vlasy!!!) snad už občanky kontrolovat bude. Jeho šéf Tomáš je člověk, co se zachoval jako obchodník k zákazníkovi a převzal za něj zodpovědnost a několikrát mi volal. V pořádku. Ale dělala by něco dopravka, kdyby jim nezavolala „redaktorka TV Nova“? Viděl by průměrný člověk svůj balíček, kdyby neměl svou Ester?  Dělala něco společnost, ve které jsem nákup pořídila, krom toho, že mě na Twitteru zpacifikovala jejich soc-média Andrea, že to "řeší s kolegy"?

Možná si odpovězte dřív, než si něco objednáte…



4 komentáře:

  1. Právě kvůli takovýmhle potížím využívám Zásilkovnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v 99,9% případů volím osobní odběr...ale když měli to poštovný zdarma, chápeš...:))

      Vymazat
  2. Do teď jsem řešila jen problémy s Českou poštou. Naposledy mi pošťačka předala dopis s tím, že mám ještě na poště balík, ale že ho nevzala, tak si ho mám odpoledne jít vyzvendout. A pak se podívala na papír a ještě se zeptala, jestli nevím, jak to má udělat, že mě jakože zastihla s dopisem ale ve stejný den s balíčkem už ne.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...