pátek 18. ledna 2013

banana fi(ni)sh

Dneska jsem andílkům vysvětlovala, co je to tautologie.("Tautologie je tautologické vysvětlení" "Tautologie je tautologický výrok"!!!) Pak jsem trávila asi 30 minut obhajováním "proč se to jako maj učiiiit" (ne tautologii, tu Hlavu XXII, která jim nikdy k ničemu nebude) a potom jsem jim vyprávěla, co jsou to banánové rybičky (kvůli Dnu jako stvořenému pro banánové rybičky-tam tyhle stvoření vplavou do jeskyně plné banánů a cpou se, dokud nejsou tlusté tak, že už z jeskyně nevyplavou a zahynou v ní). Jedna studentka mi řekla, že lepší umřít na přežrání, než hlady. Pravdu má. Jiná dodala: "Lepší zemřít mrtvej, než živej"...tohle bylo básnicky, logicky i filozoficky natolik náročné, že kam se hrabala tautologie, čert vem všechny podobenství! Moudra 4.C to nakonec všechno rozseknou....

8 komentářů:

  1. Taoutologie jsou slabomyslný. D. B. by takový slovo v životě nepoužil.

    OdpovědětVymazat
  2. Jaká tyč? Jakej D.B.? v sobotu mi to asi už nemysli....

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. ty máš neuvěřitelnou paměť!

      Vymazat
    2. a nejen paměť, ale přehled, asi neznám druhého člověka, kdo by znal Den jako stvořený pro banánové rybičky! možná tak Halinu Pawlovskou:)

      Vymazat
    3. Měli jsem doma takovou krátkou knížku sbírku od Salingera. Nevím už, jak se jmenovala. Byla malá a černá. Myslím, že ta povídka v ní byla. Salinger byl skvělej. Škoda že toho napsal tak málo.

      Vymazat
    4. Asi se jmenovala jen Devět povídek, nebo tak nějak podobně.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...