neděle 23. března 2014

učením se člověk mučí

6 týdnů jsem s nimi probírala poetismus, pak na něj napsali test, šli jsme k další látce a v pracovním sešitě se objevila otázka na poetismus a oni neměli nejmenší tušení, která bije. Bylo mi tak zoufale, že jsem využila toho, že mělo už za pár minut zvonit a tu třídu jsem prostě opustila. Já totiž strašně nerada dělám scény a tady bych asi nevydržela zoufale nekvíknout.

Dneska jsem si ovšem dokázala, že jsem to samý. Pokud jde o to, co jsem se kdy učila, a nic z toho nevím...to ani nespočítám...Ale že ani tam, kde bych měla zapojit pud sebezáchovy, se pořád nechytám? Jak je možné, že do všeho skáču tak po hlavě po tom všem? A jak je možné, že jsem schopná neukládat si dokument, který píšu několik hodin?! 

A tak teď sedím v posteli a třesu se zimou, protože jsem úplně vyřízená. 
Minulý týden byl totiž na lampičku.

Ve středu jsem přišla do práce a zjistila, že mi vedení zrušilo filmovou noc, kterou jsem měsíc dávala dohromady, a to jen proto, že škola čerpá grant, který ji nutí vykazovat tuto činnost. Důvod zrušení byla cena elektrické energie. Na to člověk se dvěma vysokýma musí jen pokývat a jít, na to se nedá říct nic.

Následně byla filmová noc obnovena za podmínky, že se ušetří elektřina. Nebýt v tom zájem studentů, asi mi samovolně vystřelí prostředníček do nebe. Ale šla jsem tam a do 4 byla vzhůru jako dozor.

Na filmové noci mi bylo nabídnuto šampaňské. Já vína nepiji, mám z nich migrény, ale cítila jsem se poněkud pod tlakem. Po první sklence mi bylo vysvětleno, že tu panovala všeobecná obava, že jsem těhotná. Toho, že jsem přibrala, jsem si byla vědomá, ale to, že se řeší moje mateřská, mě asi tak jakože dostalo do stavu, kdy mi bylo upřímně smutno.

Druhého dne ředitelka poděkovala všem, kdo se na filmové noci podíleli ve školním rozhlase. Všem kromě de facto všem, ptž moje jméno si nemohla vybavit.

Nevyspalá jsem se dokutálela k příteli domů a se zatnutými zuby šla radši spát, když vyprávěl o úžasnosti nějaké baby.

A pak jsem šla běhat. A pak cvičit. A nic jsem nejedla. Pak jsem si dala dušenou zeleninu. A pak salát. A mám strašnej hlad. 

Nakonec jsem strávila odpoledne tvorbou příprav do školy, které jsem si neuložila, AVG zařvalo, že okamžitě restartuje počítač, a já všechnu svou práci viděla zahučet v temnotě monitoru. A už se nikdy, nikdy nevrátila.

A tak tu sedím, třesu se, nemám co jíst, mám natažený svaly, udělala jsem scénu BF a brečím.
Tak mě napadlo, že jestli má tenhle blog autenticky odrážet život učitelky, tak by to tu mělo být. 

7 komentářů:

  1. Právě jsem si uložila ty dvě slova v mé POMALU se rozšiřující Bc. Minulý týden se mi stalo to samé, přišla jsem sice jen o odstavec, ale psát ho na novo nebylo nic příjemného. Uložím, pokračuji další odstavec, hurá! A - restartuji váš pc, myslela jsem že ten notebook vezmu a normálně vyhodím z okna. Nevím jestli Tě to potěší ale alespoň vidíš, že v tom nejsi sama :)
    Hodně štěstí a sil! Poradila bych ti přítele, ti chlapi přeci jen občas dokáží nemožné a neuložený soubor někde najdou .. ale myslím že jsi to určitě zkoušela.
    A salát? Fuj, potřebujeme mít přeci obalený nervy, na ty blbce se kterýma se musíme každý den potkávat ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za podporu :) No už jsem se z toho vyřvala a život jde dál. Tenhle týden musí rozhodně proběhnout jinak, líp :) Hodně štěstí s bakalářkou! N.

      Vymazat
  2. Ježiš, ta filmová noc, asi bych vedení umlátila dvd, zabalila do plátna a odeslala do Varů :D
    Děláš to kvůli studentům, ti tě očividně žerou, na ostatní kašli.
    Když budeš mít hlad, tak nezhubneš, já cvičím teď podle youtube s nějakou Jessicou Smith... nevím jak dál, tj. trávím s ní skoro víc času než s manželem (ten je dlouho v práci) a stejně si její jméno nepamatuju, vidíš, nic to neznamená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) haha :) nj, dneska už mě ta nálada přešla, tak dobrý :)

      Vymazat
  3. Já jsem si vytvořil automatizmus. Klikám na disketku minimálně každých pět minut. Taky to ale není ideální. Občas přijdu o starší verze toho, co dělám.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem zvyklí na klávesovou zkratku CTRL+S....
    Jinak celkem zajímavý blog.
    M

    OdpovědětVymazat
  5. Koukám, že všude je to stejný... nj, někdy je z toho člověk poněkud... ehm... mrzutý? Ale někdy to i přejde.
    "Důvod zrušení byla cena elektrické energie." ech... :) co na to říct.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...