pátek 19. dubna 2013

sh** must go on

Omlouvám se za dvoudenní výpadek blogu, přepadla mě hysterie. Blogging je zrádný. Píšete si deníček a necháte ho číst jiné lidi. Už jsem v minulosti pár blogů rušila, protože mě to vždycky nějak doběhlo- moje soukromí v rukou někoho, kdo to použil proti mně...proto jsem chtěla tenhle blog psát trošku méně osobně...jenže. Já neumím být ani trošku neosobní. Mluvíte se mnou pět minut a už víte, co každé ráno snídám...

Čtu taky jiné blogy třeba Radka nebo Boo, v poslední době pandu a jednu z mých nejmilejších kejmošek znám právě díky tomu, že jsem si před lety navzájem sledovaly své blogy, proto jsem tuhle komunitu vnímala vždycky jako přirozený prostor...Nevadí mi, že cizí lidi čtou moje zážitky. Ale vadí mi, když je čtou lidi, kterým bych je nikdy vyprávět nechtěla. Když vím, že se vydávám někomu, komu bych se radši obloukem vyhnula, nejsem ráda, a proto jsem chtěla blog zrušit.

A proč jsem to neudělala:

Dneska ráno jsme měli od sedmi poradu. Málem jsem tam ani nedošla, v dešti jsem se šklebila na každou louži a zjistila, že můj milovanej deštník si přes zimu zlomil jedno chapadlo. Hell. Na poradě jsem klimbala, jednou mě probralo až ředitelčino zařvání mého příjmení. Já se prostě dneska špatně vyspala a byla jsem celej den mimo! Říkala jsem hrozné hlouposti a studenti seděli a smáli se mi a já se smála s nimi a všichni jsme napjatě sledovali, jestli moje příští věta bude dávat smysl. A většinou jsme se jen propadali do většího a většího smíchu...


V tomhle stavu jsem šla po škole jedné nebožačce píšící diplomku odpovídat na otázky ohledně mého učitelského stylu. Bylo to moc fajn a, i když jsem už pomalu nevěděla, co říkám, nějak mi docházelo, že jsem chodící reklama na školství. Slečna se smála a řekla mi, že i když češtinu nemá ráda, chtěla by na mojí hodině být. Jasně že to byla ego masáž a můj vnitřní Narcis si poskočil a zatleskal...ale nejde přece jen o mě. Jde o to, že chudáka školství nemá nikdo rád. A já mu chci pomoct. A taky to udělám. Takže jedeme dál.


A vy, milé stalkerky, budete jeden velký vykřičník v mé hlavě. Budete ten důvod, proč sem nikdy nenapíšu, co snídám:-)

6 komentářů:

  1. Myslel jsem, že tě našla ta holka, co dostala kouli, a pak šla hrát ping-pong. Na blogspotu nejdou zakázat roboti? Kdysi jsem ho zkoušel, ale ne tak do hloubky. Mělo by to jít na každém slušném blogsystému.

    Ve tvém robots.txt rozumím prvním dvěma řádkům. Mediapartners-Google je bot AdSensu, ne? To, co je pod tím nechápu. Stačí ale napsat Disallow pro všechny a nikdo ti sem lézt nebude.

    Trochu to sníží návštěvnost. Čtenáři na blogy ale beztak většinou chodí z jiných blogů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To můj problém asi úplně nevyřeší, ale i tak mi to přijde jako zajímavá věc, zkusím, jestli to zvládnu nějak udělat...dík ;)
      Jinak představa, že to najde někdo ze studentů mě děsí nejvíc...teda hned po té, že to najde někdo z vedení:))

      Vymazat
    2. Dobrý je jmenovitě zakázat robota z webarchivu. Dá se v něm najít spousta zrušených webů. Sice tě zatím nemá, ale určitě by sem časem vlezl. Robot se jmenuje ia_archiver.

      Myslím, že jsem vždycky psal:

      User-agent: *
      Disallow: /

      User-agent: ia_archiver
      Disallow: /

      Lomítka tam musí být. Bez nich si roboti budou myslet, že k tobě smí. První instrukce by je měla poslat pryč všechny, ale webarchiv se mi osvědčilo zakazovat zvlášť.

      Obvykle trvá pár dní, než se zápověď projeví. Pokud ne, vyplatí se zkontrolovat, jestli jsi něco nespletla. Jsou i stroje, které robots.txt ignorují. Podle mě ale nemají žádný praktický význam.

      Ve WP je na zákaz přímo volba, ale dá se to udělat i ručně. Sám o něm v poslední době uvažuju, aby mi na blog nelezli lidi z práce. Jenže mě baví, číst si, proč chodí lidi z vyhledávačů.

      Vymazat
  2. No, Radku....v nastavení Bloggeru jsem našla možnost zablokovat blog pro vyhledavače a tím jsem asi skončila:)) tohle je nad moje IT schopnosti. Je to vopruz- člověk se líp srovná s tím, že to čte někdo, koho nezná, než někdo, koho trochu zná a zrovna by mu na potkání nic nevyprávěl...tricky situation,...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš teď povolenýho jen tohohle. Vypadá neškodně.

      Mně by vadilo, kdyby blog našli lidi z práce, anžto by si pak ze mě kvůli němu dělali srandu. Je to cynický prostředí.

      Vymazat
    2. týýý jeden hackere:)) no tak snad se pár nechtěnců zbavím:) ale člověk, kvůli kterýmu jsem to chtěla mazat, mě stejně našel přes můj profil na Bloggeru, takže se prostě jen musím obrnit..

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...